Sporlægning

Så skete det igen…

Ligesom for eksempel Spaniel seminaret sidste sommer.

Jeg tilbragte en hel dag sammen med nogle flinke hundefolk, der ligesom mig selv også virkeligt interesserede sig for selve træningselementet på lige fod med det endelige resultat. Denne gang var det størstedelen af Langfredag det gik ud over og det gjorde det fordi, der blev holdt kursus af DTK’s sporudvalg i Tingskoven lidt vest for Brovst. Emnet for kurset var sporlægning og stifinding i forbindelse med træning i schweissspor og kaninslæb.

Et absolut veltilrettelagt arrangement hvor både undervisningen, -kompetent og indlevende forestået af Martin Skyberg-Hansen og den tilhørende forplejning håndteret af Trine Poulsen gik op i en højere enhed :o). Teori om formiddagen og en tur i skoven med praktisk instruktion om eftermiddagen ovenpå en god frokost – en god opskrift.

Sådan en pr. definition interessant dag futter altså bare hurtigt af og der blev diskuteret alt fra antal dråber blod af forskellig type pr. 100 meter klovgang, stifindings notat teknik for tvedelte topsprængte rødgran og gode råd hvis en hund går for hurtigt på sporet (eller af sporet for den sags skyld) og så videre og så videre. Dejligt. Der var stor fokus på planlægningen og eksekveringen af træningen og det bliver jeg bare glad af :o)

Når jeg hver mandag aften er færdig med den ugentlige ‘kosten rundt’ med mit unghundehold, så er der naturligvis også her en livlig snak i klubhuset. Det er altså bare ikke helt det samme. I en alt for travl hverdag bliver det kun til små brudstykker af snak og desværre ikke lige tid til den sidste fordybelse, der skal til, for at få afsluttet det ene emne eller det andet. Eller når man lige møder en anden hundemand/kvinde…man kommer ligesom ikke helt til bunds og næste gang man mødes er alt jo næsten glemt.

Det er her, jeg mener at de forskellige specialklubbers tilbud er et dejligt afbrud i ‘dagligdagen’. Tiden er sat af i kalenderen og så kan man jo lige så godt nyde det. Heldigvis er de fleste klubbers arrangementer åbne for alle, uanset hvilken hunderace man har. Jeg kan helt klart anbefale den her type dage.

/Jeppe

kajgaard Avatar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *