Det tynder ud…

Stille og roligt, som dagene går, tynder det ud i ‘hvalpegården’. Madskåle, tæpper og halsbånd bliver pakket væk – et sæt af gangen…

I et fornuftigt tempo kommer der gode hvalpekøbere forbi og overtager ansvaret for en af hvalpene.

Maggie, Matti og Marley har alle fundet nye gode hjem rundt om i Jylland og tilbage her hos er nu kun Mikka og Murphy.

murphy
Murphy

Selve byggeriet ‘hvalpegården’, som til sidst var en veritabel udbrydersikret borg, er forlængst blevet revet ned og hvalpene flyttet op til os i dagligstuen.
Vi skiftes til at sove hos dem om natten og det fortsætter ihvertfald weekenden ud. Derefter vil de kunne sove roligt alene – eller rettere – de er jo sammen med Minnah og Mollie.

Der bliver brugt meget tid på bare at sidde og kæle for dem, da det er vigtigt lige nu i forhold til deres udvikling, men der bliver da også trillet lidt bold engang imellem.
Reel træning begrænser sig til indkald på fløjte og renlighedstræning.
Det er vigtigt ikke at stille for store krav endnu, men derimod at sikre sig at hvalpene altid udfører de få ‘opgaver’ med maksimal glæde.

Lige nu er det også vigtigt at arbejde videre med socialisering og motivation. Hvalpene skal have finpudset deres signaler overfor andre hunde og lære at begå sig sammen med andre.
Vi har meldt Mikka og Murphy på et hvalpemotivationskursus, hvor en adfærdsbehandler træner sammen med os og 6-8 andre unge hunde.
Der bliver fokuseret meget på kontaktøvelser, som jo er grundstenen i al træning senere op igennem hundens opvækst, ligesom de sociale relationer imellem hundene har høj prioritet.

Man kunne måske godt have overladt dette til hvalpekøberne, men det er lige i denne periode af hvalpens liv, der er et helt specielt vindue ind til dens ‘hovede’.

På mandag skal de vaccineres for anden gang og så håber vi snart at der dukker nogle gode folk op, som vil tage sig af vores dejlige hvalpebasser.
Tiden er kommet til at vi nu rigtig gerne vil have hvalpene ud til nye ejere så hurtigt som muligt. For kun på den måde håber vi, at de meget stærke bånd, som knyttes imellem hvalp og menneske lige i denne tid, vil ske imellem de nye ejere og hvalpen i stedet for, som nu, imellem os og hvalpen.

Husk at give lyd, hvis du er interesseret – som skrevet er der stadig 2 fine hvalpe at vælge imellem.

/Jeppe

kajgaard Avatar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *